Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Theléma Aleistera Crowleyho

Theléma Aleistera Crowleyho
19 %

582  Kč 717 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Aleister Crowley (1875-1947) proslul jako dobrodruh, šachista, horolezec, dekadentní básník a sociální kritik. Především byl ale okultistou a prorokem vlastního náboženství známého jako theléma, které spojoval s příchodem nového věku neboli Nového aeonu, nového modu duchovního prožívání a společenské etiky.

Autor v této rozsáhlé knize zevrubně a kriticky pojednává o thelémě, jejích dějinných zdrojích a předlohách, stejně jako o Crowleyho syntetizaci těchto zdrojů. Věnuje prostor jak thelémskému chápání a praxi magie, tak i jejím rozvětveným systémům mysticismu a zasvěcení, přičemž klade důraz na vyšší thelémskou metafyziku. Nevyhýbá se politickému rozměru nauky o Novém aeonu a nakonec stručně zachycuje dějiny postcrowleyovské thelémy.

Jahičova studie s názvem Theléma Aleistera Crowleyho nemá konkurenci ani v zahraniční literatuře. Má ambici být nejen úvodem do studia thelémy, ale i rozřešit skryté rozpory v Crowleyho myšlení a předložit čtenáři jednotnou a funkční interpretaci thelémy coby živého a relevantního duchovního proudu současnosti.
Autor:
Nakladatel: Sol Noctis
ISBN: 9788099977045
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 632
Mohlo by se vám také líbit..