Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 19.04
PPL Pátek 19.04
Osobní odběr Pondělí 22.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Politická ekonomie globálních nerovnováh

Politická ekonomie globálních nerovnováh

517  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Monografie Politická ekonomie globálních nerovnováh se zabývá systémovými vazbami ve světové ekonomice, pro jejíž vývoj jsou v mnoha obdobích typické zásadní a trvalejší nerovnováhy. Autor se konkrétně zaměřuje na globální nerovnováhy, které chápe jako zásadní nerovnováhy běžného a finančního účtu platební bilance systémově významných hráčů světové ekonomiky představující systémové riziko pro světovou ekonomiku a odklon od jejího rovnovážného stavu. V období nízkých úrokových sazeb před světovou finanční a ekonomickou krizí eskalovaly tyto nerovnováhy na historicky nejvyšší úrovni, čímž vyvolaly debaty o optimálnosti současného uspořádání světové ekonomiky zejména s ohledem na postavení a možnosti státu v podmínkách stále se zrychlující globalizace. Teoretickým i empirickým zkoumáním globálních nerovnováh se autor snaží zachytit proměnu úlohy státu a regulace v současné globální ekonomice a rozvádí otázky liberalizace kapitálu a možnosti uspořádání světového finančního systému.
Nakladatel: Nakladatelství Oeconomica
ISBN: 978-80-245-2023-0
Rok vydání: 2014
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 232
Zařazení: monografie globalizace světová ekonomika mezinárodní hospodářské vztahy ekonomický růst hospodářská krize ekonomie a politika
Mohlo by se vám také líbit..