Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Anna Leonowensová a král Siamu Mongkut

Anna Leonowensová a král Siamu Mongkut
25 %

188  Kč 249 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Historický román Anna Leonowensová a král Siamu Mongkut napsal Zdeňek Čech na motivy autentických vzpomínek Anny Leonowensové. Příběh statečné guvernantky Anny a krále Mongkuta byl několikrát literárně zpracován, dočkal se muzikálového zpracování a proslavil ho film s Jodie Fosterovou v hlavní roli, který byl nominován na dva Oscary. Mladá anglická učitelka, vdova po koloniálním důstojníku Anna Leonowensová, a její malý syn Louis se v šedesátých letech 19. století na pozvání siamského krále Mongkuta vydávají do Bangkoku. Anna zde má učit angličtinu následníka trůnu prince Čulálongkorna a jeho sourozence. Prožívá hořké začátky, kdy musí těžce bojovat proti intrikánům o královu přízeň, navazuje přátelství se Siamci i cizinci zde usedlými, prožívá milostná dobrodružství i okamžiky strachu o život.
Autor:
Nakladatel: Daranus s.r.o.
ISBN: 978-80-87423-18-9
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Vázaný
Počet stran: 280
Zařazení: biografické romány české romány 19. stol. historické romány panovníci 19.-20. stol. kultura a společnost vychovatelky
Mohlo by se vám také líbit..