Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 25.04
PPL Čtvrtek 25.04
Osobní odběr Pátek 26.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Moudrost svitků boha Thovta

Moudrost svitků boha Thovta

289  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Staroegyptská věda se rozvíjela pod patronací boha moudrosti a písařů Thovta již od nejstarších historických období. Písaři, úředníci a kněží sepisovali vědecké texty, jež jim následně pomáhaly plnit jejich povinnosti a předávat znalosti dalším generacím. Dnes takových textů známe jen několik, neboť většina z toho, co pera egyptských učenců zapsala, do dnešních dnů nepřetrvalo. Tato kniha přibližuje tři vybraná odvětví staroegyptské vědy, a to matematiku, astronomii a lékařství. Zabývá se nejen dochovanými texty a nápisy, ale snaží se rovněž přiblížit praktické využití a význam těchto odvětví pro tehdejší egyptskou společnost. Na rozdíl od dnešního pojetí vědy tenkrát vědecké poznání představovalo prostředek, nikoli cíl – byl to nástroj úředníků, hodnostářů a kněží, kteří se podíleli na spravování země ve jménu egyptského faraona. V přeneseném smyslu a v duchovní sféře egyptského světa věda sloužila jedinému hlavnímu cíli – zachování života stvořeného bohy a udržení světového řádu.
Autor:
Nakladatel: Filozofická fakulta UK v Praze
ISBN: 978-80-7308-358-8
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: pevná
Počet stran: 352
Zařazení: astronomie dějiny lékařství matematika věda lékařství dějiny astronomie dějiny vědy kolektivní monografie dějiny matematiky
Mohlo by se vám také líbit..