Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Vlak do Výmaru. Paříž – Výmar – a zpět

Vlak do Výmaru. Paříž – Výmar – a zpět
17 %

274  Kč 329 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Vlak do Výmaru. Paříž – Výmar – a zpět objasňuje situaci ve Francii během druhé světové války, zejména v literárním světě. Podrobně se zabývá významnými francouzskými autory, jako byl například Robert Brasillach nebo Pierre Drieu La Rochelle, kteří se neblaze podíleli na eskalaci násilí, psali štvavě a neváhali se účastnit kongresů evropských intelektuálů ve Výmaru, které pořádal ministr propagandy Goebbels. Kniha rovněž přináší informace o tom, jakým způsobem se prolnuly významné pamětihodnosti s každodenním životem; Louvre, rue de Rivoli, Montmartre nebo Champs-Élysées jsou tentokrát zachyceny z poněkud nezvyklého úhlu pohledu, v centru Paříže v rue de Bassano byla zřízena pobočka koncentračního tábora v Drancy... Problém kolaborace intelektuálů za druhé světové války, v tomto případě francouzských spisovatelů, není problémem specificky francouzským a Vlak do Výmaru snad může být inspirací i pro pohled na analogické problémy v českém prostředí, které dodnes zůstávají stranou zájmu.
Autor:
Nakladatel: Host
ISBN: 978-80-7294-844-4
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 440
Zařazení: 1939-1945 eseje literární život kolaborace fašismus francouzští spisovatelé válka a společnost literatura a politika
Mohlo by se vám také líbit..