Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Tesla: Človek, vynálezca a vek elektriny (slovensky)

Tesla: Človek, vynálezca a vek elektriny
12 %

494  Kč 559 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
\n

Prenikavý a komplexný portrét slávneho vedca doplnený o vzácne a nádherne reprodukované dokumenty z jeho osobného archívu

\n

Nikola Tesla patrí medzi najslávnejších fyzikov všetkých čias. Vedec a inžinier, ktorého považujeme za otca modernej elektriny, zmenil svet. Venoval sa výskumu a počas života si dal zaregistrovať viac ako 700 patentov. Už v detstve sa zaoberal širokou škálou vedeckých výziev, pričom pri hľadaní riešení a pri konštrukcii vynálezov prejavoval mimoriadny zmysel pre detaily. Vyvinul mnohé z princípov, ktoré formovali budúcnosť vedy.

\n

Tento ilustrovaný životopis odhaľuje vývoj Teslových kľúčových teórií a vynálezov od röntgenu cez radar, transformátor a rádio až po diaľkové ovládanie. Osvetľuje osobný a profesionálny život excentrického muža, ktorý napriek tomu, že tak veľmi prispel k rozvoju modernej civilizácie, napokon trpel osamelosťou a biedou.

\n

Autor opisuje, odkiaľ Tesla pochádzal, aké ciele si vytýčil, čo naozaj dosiahol, časy, v ktorých žil, ľudí, s ktorými pracoval, veľkú slávu, ktorú zažil, aj neúspechy a utrpenia, ktoré zakúsil. Vďaka tomu vznikla mozaika, ktorú každý zvedavý človek označí za fascinujúcu.

\n

Kniha je určená širokej verejnosti a mnohým ľuďom sprostredkuje nový pohľad na Teslu. Ponúka zhrnutie jeho života, ukážky zo súkromných denníkov a poznámok aj fotografie z rodinného archívu. Na Teslovom živote však možno obdivovať oveľa viac, než sa zmestilo do tejto ilustrovanej publikácie.

\n

Z anglického originálu preložil Róbert Hrebíček.

\n
Autor:
Nakladatel: Ikar
ISBN: 978-80-551-7984-1
Rok vydání: 2022
Jazyk : SLK
Vazba: vázaná
Počet stran: 160
Mohlo by se vám také líbit..