Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Turn - 100 let města Trnovany - Teplice

Turn - 100 let města Trnovany - Teplice
12 %

874  Kč 995 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Obsáhlá barevná kniha vydaná skupinou místních badatelů je věnována dnešní čtvrti města Teplice, Trnovanům ku stému výročí povýšení této kdysi největší vesnici v Rakousku - Uhersku na město. Obsahem knihy je na šestset dobových pohlednic a fotografi í, doplněných snímky rozličných trnovanských výrobků a sběratelských reálií, jakými jsou pivovarské lahve, účelové známky, dopisní zálepky a jiné. První část je věnovaná rozvoji města v první polovině 20. století, se zvláštním důrazem na významný místní keramický průmysl. Čast druhá se zabývá bezohlednou devastací města v sedmdesátých a zejména osmdesátých letech a v poslední části máme možnost poznat zejména secesní keramickou tvorbu. Umění trnovanských keramiků je světově proslulé, u nás však zatím stálo na okraji sběratelského zájmu a povědomí, takže kniha ukázkami reprezentativních kusů keramického a porcelánového umění otevírá pole v naší sběratelské veřejnosti dosud málo známé. Součástí knihy je reedice původní mapy města z dvacátých let 20. století.
Nakladatel: EUROPRINTY
ISBN: 978-80-254-8772-3
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: vázaná
Počet stran: 328
Zařazení: monografie fotografické publikace historické pohlednice historické fotografie 19.-20. stol. umělecké předměty keramický průmysl Trnovany (Teplice, Česko)
Mohlo by se vám také líbit..