Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Peklo na Východě

Peklo na Východě

241  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Peklo na Východě vyšla jako doprovodná publikace ke stejnojmennému dokumentárnímu seriálu stanice BBC a zabývá se počátky a průběhem druhé světové války v Asii – zejména nepochopitelnou krutostí, s jakou Japonci přistupovali ke svým nepřátelům: zajatým západním civilistům, Číňanům na okupovaných územích a k válečným zajatcům. Na základě osobních výpovědí pamětníků a objevů v archivech vznikl pozoruhodný obraz excesů války v Asii, ať už jde o vraždění čínských civilistů, znásilňování a nucenou prostituci asijských žen, lékařské pokusy na zdravých Číňanech či nelidské podmínky v zajateckých táborech. Autor se snaží dopátrat kořenů, z nichž tyto krutosti vycházely, a nezapomíná ani na válečné hrůzy, jichž se dopouštěli Spojenci – bombardování Tokia zápalnými bombami, které si vyžádalo velké oběti na životech, ale také individuální dobíjení japonských vojáků a mrzačení jejich mrtvol.
Autor:
Nakladatel: Universum
ISBN: 978-80-242-2986-7
Vazba: Vázaný
Počet stran: 168
Zařazení: 1939-1945 druhá světová válka (1939-1945) studie válečné zločiny ozbrojené síly Japonsko. krutost čínsko-japonský konflikt, 1931-1
Mohlo by se vám také líbit..