Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Dobrovolným vězněm v Osvětimi - Neobyčejný život Witolda Pileckého

Dobrovolným vězněm v Osvětimi - Neobyčejný život Witolda Pileckého
25 %

241  Kč 319 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Muzeem koncentračního tábora v Osvětimi projde ročně více než půl milionu návštěvníků z celého světa. Při prohlídce expozice věnované odbojovému hnutí se dozvídají, že bylo mezinárodní, ale iniciovali ho Poláci, první vězni tohoto tábora. A zakladatelem táborového podzemí byl polský důstojník Witold Pilecki, který se právě z tohoto důvodu dobrovolně ocitl na místě, kde zahynulo zhruba jeden a půl milionu lidí … Odboj si uchovával naději, že se podaří zorganizovat v osvětimském táboře velkou vzpouru, která bude součástí celopolského ozbrojeného povstání. Pileckého úkolem bylo vytvořit v táboře podmínky pro odboj a čekat na rozkaz k boji. Ten však nikdy nepřišel… Pilecki se rozhoduje k útěku z tábora, snaží se celou akci osobní u velení odboje podpořit. Kniha také popisuje jeho účast ve varšavském povstání a v poválečném protikomunistickém odboji, který se mu stane osudným… Polský historik Adam Cyra se dlouhodobě věnuje dějinám osvětimského koncentračního tábora. V této knize shrnuje svá bádání o životě rytmistra Witolda Pileckého. Na pozadí druhé světové války popisuje boj, konspiraci a zejména jeho hrdinské životní rozhodnutí - jít dobrovolně do Osvětimi!
Autor:
Nakladatel: Víkend
ISBN: 978-80-7222-877-5
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 400
Zařazení: biografie 20. stol. 1939-1945 protikomunistický odboj důstojníci koncentrační tábory protifašistický odboj dokumenty Pilecki, Witold,
Mohlo by se vám také líbit..