Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pátek 03.05
PPL Pátek 03.05
Osobní odběr Pondělí 06.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Neznámé špionážní operace KGB

Neznámé špionážní operace KGB
18 %

236  Kč 289 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Noční můra tajných ruských agentů se stává skutečností – Mitrochinův archiv se otevírá. Žádný z bývalých spolupracovníků či agentů sovětských výzvědných služeb si už nemůže být jist svým krytím, nikdo z nich nemůže spoléhat na to, že dřív nebo později nebude soudně stíhán. Českému čtenáři se tak do rukou dostává materiál osvětlující temná pozadí smutných událostí roku 1968 i s dávno tušeným potvrzením toho, že „v tom zase měli prsty Rusové“. Ze stránek této knihy se čtenář také dozví – mnohdy jistě k svému nemalému údivu –, kde všude a v čem všem „Rusové ještě prsty měli a mají“. Je zřejmé, že by se to nikdy nepodařilo, nebýt neuvěřitelné odvahy a odhodlanosti důstojníka KGB Vasilije Mitrochina, který po dvanáct let takřka denně vynášel opisy přísně tajných materiálů z archivu zahraniční rozvědky KGB. Dále k tomu bylo zapotřebí husarského kousku britské zpravodajské služby SIS, která v roce 1992 z Ruska tajně propašovala nejen Mitrochina, ale i jeho archiv, jenž zaplnil několik beden! Až do vydání této knihy o existenci archivu nikdo nevěděl. A konečně – tato kniha by nemohla vzniknout, kdyby se rozsáhlého materiálu neujal jeden z předních britských historiků a spisovatelů, Christopher Andrew.
Autor:
Nakladatel: LEDA spol.s r.o.nakladatelství
ISBN: 978-80-7335-141-0
Rok vydání: 2008
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 700
Zařazení: literatura faktu Sovětský svaz. špionáž zpravodajské služby studená válka (1945-1989) agenti dokumenty 1945-1989
Mohlo by se vám také líbit..