Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Únik z hlubin

Únik z hlubin
24 %

166  Kč 219 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
V říjnu 1944 byla již ponorka Tang legendou. Potopila nejvíce japonských lodí, unikla před mnoha útoky nepřátelských plavidel a zachránila značný počet do Pacifiku spadlých letců. Na její páté misi ji však potkala katastrofa v podobě zásahu vlastním, nefunkčním torpédem. Polovina z 87 námořníků na palubě byla okamžitě mrtva. Ti, co přežili, se pokoušeli uniknout z více než padesátimetrové hloubky, do níž se ponorka potopila,za neustálého bombardování nepřátelských plavidel hlubinnými náložemi. Podařilo se to pouze devíti z nich, ty však čekala další těžká zkouška. Byli vyzvednuti japonskou lodí a umístěni do vyšetřovacího tábora a podrobeni nekonečným výslechům. Přes všechno mučení nikdo z nich neprozradil tajemství amerického loďstva. Osvobozeni byli až v srpnu 1945, všichni již na prahu smrti.
Autor:
Nakladatel: BARONET NAKLADATELSTVÍ
ISBN: 978-80-7384-259-8
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 214
Zařazení: literatura faktu druhá světová válka (1939-1945) námořní operace Spojené státy americké. vojenské námořnictvo váleční zajatci ponorky
Mohlo by se vám také líbit..