Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Protektorát proti Londýnu

Protektorát proti Londýnu
9 %

109  Kč 120 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Dokument nás vrací 64 let zpět, do Protektorátu Čechy a Morava, kde byl právě spáchán atentát na Zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Je vyhášeno stanné právo, každý den jsou popravovány desítky lidí, vypáleny a srovnány se zemí jsou dvě vesnice, trest smrti hrozí nad celými rodinami, ve vzduchu visí konečný ortel nad celým národem. Zavládla tísnivá atmosféra strachu a očekávání co přinesou nasledující hodiny... Kniha popisuje den po dni události tak, jak je mohli vnímat obyčejní obyvatelé protektorátu. Obsahuje nařízení, vyhlášky a výzvy okupační správy, projevy presidenta dr. Háchy, členů protektorátní vlády, kolaborantských novinářů, stejně jako některé projevy členů londýnské exilové vlády. Protektorát proti Londýnu Dokument nás vrací 64 let zpět, do Protektorátu Čechy a Morava, kde byl právě spáchán atentát na Zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Je vyhášeno stanné právo, každý den jsou popravovány desítky lidí, vypáleny a srovnány se zemí jsou dvě vesnice, trest smrti hrozí nad celými rodinami, ve vzduchu visí konečný ortel nad celým národem. Zavládla tísnivá atmosféra strachu a očekávání co přinesou nasledující hodiny... Kniha popisuje den po dni události tak, jak je mohli vnímat obyčejní obyvatelé protektorátu. Obsahuje nařízení, vyhlášky a výzvy okupační správy, projevy presidenta dr. Háchy, členů protektorátní vlády, kolaborantských novinářů, stejně jako některé projevy členů londýnské exilové vlády. Dokument nás vrací 64 let zpět, do Protektorátu Čechy a Morava, kde byl právě spáchán atentát na Zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Je vyhášeno stanné právo, každý den jsou popravovány desítky lidí, vypáleny a srovnány se zemí jsou dvě vesnice, trest smrti hrozí nad celými rodinami, ve vzduchu visí konečný ortel nad celým národem. Zavládla tísnivá atmosféra strachu a očekávání co přinesou nasledující hodiny... Kniha popisuje den po dni události tak, jak je mohli vnímat obyčejní obyvatelé protektorátu. Obsahuje nařízení, vyhlášky a výzvy okupační správy, projevy presidenta dr. Háchy, členů protektorátní vlády, kolaborantských novinářů, stejně jako některé projevy členů londýnské exilové vlády.
Autor:
Nakladatel: Plachý Zdeněk
ISBN: 80-903556-2-5
Rok vydání: 2006
Jazyk : Čeština
Počet stran: 140
Zařazení: literatura faktu druhá světová válka (1939-1945) protifašistický odboj Protektorát Čechy a Morava nacisté atentáty