Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Ugears 3D dřevěné mechanické puzzle Stem Lab Kyvadlo - Metronom

Ugears 3D dřevěné mechanické puzzle Stem Lab Kyvadlo - Metronom

499  Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih

Ugears 3D dřevěné mechanické puzzle Stem Lab Kyvadlo - Metronom

\n

Jak kyvadlo funguje?\nJe to naučný model, s kterým můžete interaktivně studovat mechanismus, jeho základy fungování. Kyvadlo je jedním ze základních a nejpřesnějších nástrojů, kterými lze měřit čas. Funguje na principu stálého kmitavého pohybu pod tíhou gravitace a tahové síly gumičky. Gumička model pohání a vyrovnává tak ztrátu kinetické energie při kmitání. Gumičkový motor lze natáhnout pomocí ozubeného kolečka.\nModel má oporu, která kontroluje frekvenci kmitu, závaží, ozubená kolečka, ozubenou tyč a západku. Model dokáže frekvenci kmitu ovládat několika způsoby: závaží na kyvadle, vertikálně zavěšené závaží kyvadla, napětí gumičky.

\n

Kdo a kdy jej vynalezl?\nPrvní studie kyvadla byla uskutečněna italským inženýrem, kterého jméno jistě všichni dobře znáte – Galileo Galilei, na konci 16. století. Popsal, že vlastností kyvadla je zachovat si kmit. První osoba, která kyvadlo použila v mechanických hodinách byl nizozemský fyzik Christiaan Huygens v 17. století.

\n

Použití\nKyvadla jsou primárně používána v mechanických hodinách jako spouštěcí mechanismus, který poskytne stálou rychlost. V oblasti hudby se používají metronomy, jejichž hlavním prvkem je kyvadlo. Metronomy pomáhají hudebníkům trénovat tempo. Kyvadla jsou také používána při geologických průzkumech, seismografii, sportech a laboratorních výzkumech v mechanice a fyzice.

\n

Kyvadlo, které bylo navrženo nejen jako puzzle, ale také jako edukativní pomůcka.\nVysoce kvalitní dřevěné díly s mnoha detaily. K sestavení nepotřebujete lepidlo ani žádné další nástroje. \nDetailní manuál, který má instrukce krok po kroku, barevný.\nPříklady a návrhy na vaše malé projekty.\nMobilní aplikace, která vám nabídne ještě více možností, stačí naskenovat QR kód.

\n

Dřevo a pohyb - jak to jde dohromady?\nJednoduše! Mechanický pohyb a tradiční materiál spojují 3D modely UGEARS. Poznejte tajemství převodů, gumičkových motorů, koleček a dalších mechanických součástek!\nZábavné skládání bez nutnosti lepení, propracované detaily, hladký provoz a kvalitní zpracování - plně funkční pohyblivé 3D puzzle UGEARS ohromí i toho, kdo neměl fyziku ve škole právě v oblibě.\nDo detailu propracované dřevěné 3D skládačky ukrajinské značky UGEARS jsou vhodné nejen pro rozvoj motoriky a představivosti, ale jsou i neskutečně zábavné. Díky vysoké kvalitě výroby jsou při správné údržbě modely po sestavení plně funkční a pohyblivé a umožňují tak lépe poznat tajemství mechaniky.\nUPOZORNĚNÍ: Pro správné fungování a bezproblémový provoz je třeba součástky, u kterých je to uvedeno v návodu (zejména osy), promazat voskem z obyčejné svíčky, aby byla rotace prováděna s minimálním třením.

Nakladatel: Ugears
ISBN: 4820184121041
Jazyk : Čeština
Mohlo by se vám také líbit..