Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Ferdinand Hložník (slovensky)

Ferdinand Hložník
14 %

1090  Kč 1 263 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih

V týchto dňoch vychádza vo vydavateľstve Design friendly očakávaná a potrebná monografia o živote a diele jednej z najvýraznejších osobností nášho moderného umenia, maliara Ferdinanda Hložníka.  Autorom rozsiahlej publikácie je prof. Ľudovít Petránsky, ktorý doteraz napísal tri knihy o staršom bratovi Ferdinanda, Vincentovi Hložníkovi. Autorom citlivej grafickej úpravy je Peter Bližnák.

\n

Prítomná monografia o  živote a diele Ferdinanda Hložníka je vlastne prvou publikáciou tohto druhu v umenovednej spisbe.  Kniha, ktorá má takmer štyristo strán, je zostavená z textovej a obrazovej časti, ktoré v podstatnej miere odrážajú vznik a vývoj umelcovej tvorby. Maliarova práca je citlivo interpretovaná v kontexte doby a výtvarného úsilia jeho Generácie ale aj mladších umelcov. Publikovaný výskum ukazuje, že Ferdinand Hložník v šesťdesiatych a ďalších rokoch minulého storočia nielen bol názorovo príbuzný s mladšími, ale neraz aj iniciatívnejší. Na základe vlastného tvorivého programu dokázal syntetizovať umeleckú problematiku domáceho a európskeho maliarstva.

\n

Text knihy na základe priekopníckeho vedeckého  výskumu je písaný pútavo a je prístupný pre široké vrstvy čitateľov. Prináša novátorský pohľad nielen na pramene Hložníkovho diela, ale aj veľkej časti nášho moderného umenia.

Autor:
Nakladatel: Design Friendly, s. r. o.
ISBN: 978-80-971133-2-2
Rok vydání: 2020
Jazyk : SLK
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 380
Mohlo by se vám také líbit..