Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Majstrovské diela nizozemského umenia v slovenských zbierkach (slovensky)

Majstrovské diela nizozemského umenia v slovenských zbierkach
20 %

682  Kč 849 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
V zbierkach slovenských galérií, múzeí, ale aj expozíciách hradov a kaštieľov sa nachádza mnoho nizozemských, holandských a flámskych obrazov „zlatého veku“, ktoré ako celok neboli nikdy prezentované verejnosti. Túto citeľnú medzeru zaplní reprezentatívna publikácia, ktorá prostredníctvom obrazovej a textovej časti predstaví nizozemské, holandské a flámske obrazy 15. – 17. storočia z múzeí, galérií, hradov a zámkov. V úvode knihy sa čitateľ oboznámi so zberateľskými aktivitami, formovaním a históriou zbierok ako aj základnou charakteristikou nizozemského umenia. V druhej, kľúčovej časti bude interpretovaných a reprodukovaných šesťdesiat majstrovských diel podľa jednotlivých druhov (krajina, portrét, zátišie, žáner, historická maľba a alegória). Tretia kapitola priblíži reprodukcie všetkých obrazov sprevádzaných krátkymi katalógovými anotáciami. Pre spoľahlivú orientáciu bude hlavný text dopĺňať krátky slovník umelcov, register tém a lokalít. Text je v slovenskej a anglickej verzii. Kniha vychádza v spolupráci so Slovenskou národnou galériou pri príležitosti výstavy Majstrovské diela nizozemského umenia v slovenských zbierkach.
Autor:
Nakladatel: Libri GmbH
ISBN: 80-8085-217-0
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu matná
Počet stran: 216
Zařazení: obrazové publikace katalogy 16.-18. stol. umělecké sbírky renesanční malířství barokní malířství nizozemské malířství
Mohlo by se vám také líbit..