Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Italianizmy v stredovekej nástennej maľbe (slovensky)

Italianizmy v stredovekej nástennej maľbe
11 %

614  Kč 688 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Reprezentačná obrazová publikácia po prvý raz ucelene prezentuje súbor sakrálnych stavieb, ktoré sú z viacerých hľadísk unikátne, a to nielen v slovenskom, ale v celoeurópskom meradle. Zdobia ich gotické nástenné maľby nevyčísliteľnej hodnoty, ktoré zreteľne nadväzujú na tradíciu talianskeho výtvarného umenia. Vytvárali ich talianski stredovekí majstri a ich tunajší žiaci, ktorí túto výtvarnú tradíciu originálnym spôsobom rozvíjali. Vzácny súbor architektonických skvostov vznikol vďaka bohatým mecénom z popredných uhorských rodín, ktorí tu sídlili v čase rozkvetu baníctva. Gemerská stredoveká nástenná maľba je pojmom v dejinách európskeho umenia a súbor kostolov na území Slovenska sa pripravuje na zápis do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Súčasťou tejto výnimočnej knihy sú doteraz najkvalitnejšie reprodukcie unikátnych malieb a ich detailov, situačné schémy a 3D modely popisovaných objektov a dvojjazyčný, slovensko-anglický sprievodný text určený pre odborných aj laických čitateľov.
Nakladatel: Vydavatežstvo Matice slovenskej,s.r.o.
ISBN: 978-80-8115-031-9
Rok vydání: 2010
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 112
Zařazení: monografie obrazové publikace 13.-14. stol. kostely 14.-15. stol. slovenské malířství gotické umění Gemer (Slovensko : oblast) nástěnná malba kulturní vlivy (italské) Malohont (Slovensko)
Mohlo by se vám také líbit..