Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 21.05
PPL Úterý 21.05
Osobní odběr Středa 22.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Madame Gali

Madame Gali
16 %

493  Kč 590 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace je věnovaná malířskému, kreslířskému a grafickému dílu Marie Galimberti-Provázkové, jedné z mnoha přehlížených českých umělkyň první poloviny 20. století. Ozřejmuje její místo v kontextu moderního umění v Čechách a na Moravě a její vztah k dobové ženské umělecké produkci a v neposlední řadě poukazuje na důležité souvislosti její tvorby s dobovým uměleckým děním v zahraničí. Marie Galimberti-Provázková již v raném věku na dlouhá léta opustila svou domovinu a její dílo bylo formované v zahraničí. Své zkušenosti z života a práce v Německu, Uhrách a Francii přetavila v osobitý styl. Zátiší, krajiny, portréty a autoportréty rodačky z Jindřichova Hradce vycházejí z tradice francouzského postimpresionismu a kubismu, avšak nesou s sebou rovněž významný vliv německého expresionismu a v neposlední řadě plenérové malby rozvíjené v nejvýznamnější středoevropské umělecké kolonii Nagybánya. Publikace věnovaná "Madame Gali", jak jí někteří její souputníci a přátelé přezdívali, ukazuje, že šlo o výjimečnou osobnost, která má v moderním umění v Čechách i za jejich hranicemi své nenahraditelné místo. Anglické resumé.
Autor:
Nakladatel: Arbor vitae
ISBN: 978-80-87164-66-2
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: brožovaná
Počet stran: 112
Zařazení: monografie 20. stol. české malířství malířky 1901-1950 expresionismus (umění) Galimbertiová-Provázková, Marie,
Mohlo by se vám také líbit..