Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 20.05
PPL Pondělí 20.05
Osobní odběr Úterý 21.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Jidášovo evangelium

Jidášovo evangelium
39 %

64  Kč 105 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Jidášovo evangelium je starověký náboženský text, jehož senzační objev v poslední době vyvolal oprávněné vzrušení u odborné i laické veřejnosti. Silně poškozený rukopis se objevil za dosud ne zcela objasněných okolností, nepochybně však pochází z Egypta, kde byl sepsán někdy ve 3. či 4. století po Kr. Ohromující je především role, jakou v tomto evangeliu hraje Jidáš - ten z Ježíšových učedníků, jenž je tradičně vykreslován jako sprostý a zištný zrádce svého Mistra. V evangeliu, které je podle něho dokonce pojmenováno, však Jidáš vystupuje jako vůbec nejbližší Ježíšův spolupracovník. Kniha přináší první český překlad Jidášova evangelia pořízený z originálního koptského textu a jeden z prvních jeho překladů do moderního jazyka vůbec. Publikace je doplněna úvodem, textovými poznámkami a základním věcným komentářem, připojeny jsou rejstříky. Jidášovo evangelium je starověký náboženský text, jehož senzační objev v poslední době vyvolal oprávněné vzrušení u odborné i laické veřejnosti. Silně poškozený rukopis se objevil za dosud ne zcela objasněných okolností, nepochybně však pochází z Egypta, kde byl sepsán někdy ve 3. či 4. století po Kr. Ohromující je především role, jakou v tomto evangeliu hraje Jidáš - ten z Ježíšových učedníků, jenž je tradičně vykreslován jako sprostý a zištný zrádce svého Mistra. V evangeliu, které je podle něho dokonce pojmenováno, však Jidáš vystupuje jako vůbec nejbližší Ježíšův spolupracovník. Kniha přináší první český překlad Jidášova evangelia pořízený z originálního koptského textu a jeden z prvních jeho překladů do moderního jazyka vůbec. Publikace je doplněna úvodem, textovými poznámkami a základním věcným komentářem, připojeny jsou rejstříky. Jidášovo evangelium je starověký náboženský text, jehož senzační objev v poslední době vyvolal oprávněné vzrušení u odborné i laické veřejnosti. Silně poškozený rukopis se objevil za dosud ne zcela objasněných okolností, nepochybně však pochází z Egypta, kde byl sepsán někdy ve 3. či 4. století po Kr. Ohromující je především role, jakou v tomto evangeliu hraje Jidáš - ten z Ježíšových učedníků, jenž je tradičně vykreslován jako sprostý a zištný zrádce svého Mistra. V evangeliu, které je podle něho dokonce pojmenováno, však Jidáš vystupuje jako vůbec nejbližší Ježíšův spolupracovník. Kniha přináší první český překlad Jidášova evangelia pořízený z originálního koptského textu a jeden z prvních jeho překladů do moderního jazyka vůbec. Publikace je doplněna úvodem, textovými poznámkami a základním věcným komentářem, připojeny jsou rejstříky.
Nakladatel: Koniasch Latin Press
ISBN: 80-86791-37-8
Rok vydání: 2006
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 64
Zařazení: studie biblické postavy komentovaná vydání Ježíš Kristus gnóze biblické události 1. stol. křesťanské učení starověké rukopisy 4. stol. papyrové rukopisy koptské rukopisy apokryfní evangelia
Mohlo by se vám také líbit..