Molekulární kuchyně
211 Kč 248 Kč
Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích.
Martyrium civilních molekul při jejich transmutaci v lahůdku.
Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům.
Autor: | Miroslav Raab |
Nakladatel: | Dauphin |
ISBN: | 9788072725891 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | pevná |
Počet stran: | 152 |
Zařazení: | populárně-naučné publikace • potravinářská chemie • molekulární gastronomie |
-
Marcel Proust
Jean-Yves Tadié
-
Tekuté písky
Vladimír Erker
-
Živé mrtvoly
David Bolchover
-
Ekonomie přírodních národů
Zdeněk Justoň
-
Experiment
Myrto Azina Chronides
-
Slovem svět
Miroslav Černý
-
Pro medomet
Jarmila Uždilová
-
Tance
Simona Racková
-
Zkouška
Uždilová Jarmila
-
Prasklej Sklenička
Alain Mabanckou
-
Rodina
Vladimír Martinec
-
Pod povrchem
Petr Kaďourek
-
Take five
Sarah Thomasová
-
Historie života Albrechta z Valdštejna
Alessandro Catalano
-
Psáno na vodu palbou kulometnou
Jaroslav Erik Frič
-
Černá hora
Nálbij Qujoqua