Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Strašidla a čarování v Krkonoších

Strašidla a čarování v Krkonoších
10 %

121  Kč 135 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Tato knížka vznikla úpravou části rukopisu Lidová mluva na Jilemnicku. Autor v ní uvádí vyprávění o strašidlech, lidových zvycích a pověrách, jež byla zapsána počátkem dvacátých let minulého století při výzkumu nářečí celkem ve čtyřiadvaceti místech někdejšího jilemnického okresu. Vyprávěnky zachycují archaickou podobu podkrkonošského dialektu a zároveň nám přibližují, co si lidé vyprávěli, v co věřili a jak žili zhruba před sto lety. Protože vyprávěné historky nejsou nijak literárně upravovány, nabízejí čtenářům vzácný pohled do autentického folklorního vypravěčství. Ilustrační doprovod v podobě lidových ornamentálních kreseb byl zvolen tak, aby umocnil dojem, který mohou vyprávění starých horalů ve čtenáři zanechat.
Autor:
Nakladatel: Nakladatelství Bor
ISBN: 9788087607336
Jazyk : Čeština
Počet stran: 112
Zařazení: čeština Podkrkonoší (Česko) české pověsti lidové léčitelství vyprávění dialekty antologie bájná stvoření pověry lidové zvyky lidová magie vypravěči
Mohlo by se vám také líbit..