Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Lidská trilogie

Lidská trilogie
16 %

328  Kč 390 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Po České a Umělecké trilogii završuje nakladatelství Divus edici dramatických opusů S.d.Ch. vydáním Lidské trilogie. Opulentně kolážovaná a fotograficky doprovázená celobarevná autorská kniha zahrnuje trojici dramat syntetizujících předešlá tématická vymezení opět ve třech žánrových polohách, loutkové frašky, literárního dramatu a náročného činoherní textu.
Cenou Alfreda Radoka oceněná Duchovní smrt v Benátkách s žánrovým podtitulem loutková mortalita jako podobenství o zániku maskulinity je hedonistickou parafaustiádou a výsměchem naší permanentní nénii nad selankovitým domněním o zanikajícím světě duchovních hodnot. Na každý pád přijde vyčerpání a přijde konečné prozření, potom je každá gondola proplouvající pod vašimi palácovými okny pohřební.
Iniciační mariánská fraška Katolický sen lidského člověka vyvádí pomocí svojí složité struktury divadelní text z divadelního prostoru a postuluje jeho prostřednictvím podmínky nutné posmrtné vzpoury proti zotročujícím metafyzickým mechanismům. Iniciace protažená vápencem Moravského krasu, ornamentalizovaná intencemi mariánského kultu a opatřená revolučním charakterem.
Celý tří trilogický cyklus uzavírá makabrózní čtyřaktovka Jelení příkop, funerálně - apokalyptické evangelium známější pod falešným názvem Apokalypsa v Praze napsané na půdorysu didaktického symbolismu státního pohřbu Václava Havla a zklamaného chiliastického očekávání roku 2012. Přes ochoz Nejsvětějšího Salvátora je nejkrásnější vyhlídka na pestrou škálu možností našeho zániku a následné transcendence, ovšem jen pokud nám Pohřební bratrstvo nenařídí zatáhnout závěsy.
Jak se ukázalo, je tu Lidská trilogie především proto, aby variovala téma zklamaného očekávání v jeho nejkrutější poloze, v selhání naší představy o podobě a fungování duchovního světa.
Autor:
Nakladatel: Divus
ISBN: 9788086450841
Jazyk : Čeština
Počet stran: 80
Zařazení: česká dramata
Mohlo by se vám také líbit..