Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Tugendhat, dům na rozhraní dějin

Tugendhat, dům na rozhraní dějin
18 %

418  Kč 510 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Vila Tugendhat je jedním ze tří–čtyř děl, které jsou přelomem v kulturních dějinách. Její příklad je nesmírně silný. Po desítky let ovlivňoval architekturu a její tvůrce po celém světě – a ovlivňuje stále. Její poselství je univerzální. Není divu, že probouzí stále sílící pozornost a vede k touze po nalezení odpovědi na otázky, proč právě toto dílo a jaké jsou jeho konstitutivní prvky.
Publikace Jana Sapáka završuje tři desetiletí usilovného shromažďování a tříbení poznatků, při současných a neustálých kritických úvahách. Jádrem pojednání je fundamentální výklad rozhodujících architektonických principů, které zde architekt díla uplatnil, a jejich systémové vřazení do obecných procesů zrodu moderní architektury. Interpretace se netýká jen samotné vily Tugendhat, ale i sesterských Miesových prací a stejně převratných děl dalších architektů v onom dějinném úseku. Protože dům byl postaven na konkrétním místě a za účasti konkrétních lidí, zachycuje publikace i tyto souvislosti, neboť dílo bylo též důležitým článkem klíčových dějů ve 20. století.
Publikace sestává z vyčerpávajícího množství utříděných informací kvalitativní i kvantitativní podstaty. Část z nich byla dosud neznámá a tudíž nezařazená do náležitých souvislostí.
Autor zúročil v této knize mnohaleté pozorování domu ve všech jeho proměnách a nabízí veřejnosti k užitku všestranné odborné znalosti i plody inspirativních a závažných rozprav o tématu s mnoha vůdčími autoritami z celého světa. Vše je provázané v jednom strukturovaném celku. K dobru je přidána precizní znalost řemeslných a technologických postupů a materiálů. Kniha je bohatě obrazově vybavena přibližně 250 dobovými fotografiemi, plány a dokumenty, obrazová část je doplněna i několika snímky současnými.
Autor:
Nakladatel: K - public
ISBN: 9788087028117
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 232
Zařazení: monografie obrazové publikace architektura Brno (Česko) vily funkcionalismus (architektura)
Mohlo by se vám také líbit..