Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Hitlerovy fúrie

Hitlerovy fúrie

66  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Co vedlo vzdělané, ale nezkušené německé dívky k aktivní účasti na nepředstavitelných zvěrstvech nacismu na východních výspách Třetí říše? Po dvacetiletém terénním i archivním výzkumu přichází americká historička s originálním příspěvkem k historii druhé světové války. Na základě nově objevených dokumentů rozkrývá osudy a činy třinácti učitelek, zdravotních sester a sekretářek, jež zdaleka nebyly jen partnerkami vrahů, svědkyněmi zločinů či pachatelkami zodpovědnými pouze úředně. Lowerová doprovází své postavy na romantických výletech po židovských ghettech i na výjezdech k polím smrti, kde se ani ženská ruka nebrání stisknout spoušť, vypráví příběhy manželek esesmanů, matek jejich dětí, jejichž brutalita si nezadá s brutalitou jejich mužských protějšků.

Autor:
Nakladatel: Paseka
ISBN: 9788074325847
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 352
Zařazení: biografie monografie 1939-1945 váleční zločinci holocaust (1939-1945) případové studie násilí nacismus a ženy zločiny nacismu gender ženy v ozbrojených silách
Mohlo by se vám také líbit..