Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 26.04
PPL Pátek 26.04
Osobní odběr Pondělí 29.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

V šikmý ulici

V šikmý ulici
12 %

141  Kč 160 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Soubor kratičkých příběhů psaných svérázným poetickým stylem, které se většinou odehrávají v Šikmé ulici a jejím okolím. Na malém prostoru a úsporným způsobem autor popisuje svět mezi Fuksovými sady, několika ulicemi a hospodou U bojovníka. Čtenáři svěřuje nálady, pocity a myšlenky, které se ho přitom zmocňují. Činí tak s důrazem na skromnost a neokázalost. Někdy jde jen o zábavný postřeh, jindy o hlubší, meditativní podtext. Okouzlení ženským tělem, sexualita a erotika jsou přitom častým námětem jeho básnivých vyprávění. Vede je běžným hovorovým jazykem, který sem tam přechází do argotu. Nejedná se ale jen o nějaký místní dekameron. Ve stručných historkách zní i kritický tón vůči přítomnosti, z níž se vytrácí lidskost.

Ivan Jemelka ( narozen v Praze 1953). Časopisecky publikoval v deníku Telegraf, Playboy, Hosta u, Divokém víně v měsíčníku Naše kočky. Před několika měsíci začal celkem pravidelně psát pro kulturní a společenský časopis na internetu Dobrá adresa.
Absolvoval Vysokou školu chemicko – technologickou v Praze a do zhroucení normalizačního režimu ho zaměstnával pražský Výzkumný ústav cukrovarnický. Rok na to začal pracovat v Lidových novinách jako parlamentní zpravodaj. Po nějakou dobu byl redaktorem v MF Dnes a po delší dobu v Hospodářských novinách. Asi stejně dlouho pak psal pro web Česká média glosy, ve kterých si občas dělal legraci z tuzemských novinářů. Na to musel vstoupit na volnou nohu. Z tohoto zápasu snad stojí za zmínku externí spolupráce s týdeníkem Reflex a učitelování na VŠE Praha a privátní UJAK. Zápas pokračuje dodnes.
Autor:
Nakladatel: Štengl Petr
ISBN: 9788087563304
Jazyk : Čeština
Počet stran: 74
Zařazení: české prózy črty
Mohlo by se vám také líbit..