Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 01.04
PPL Pondělí 01.04
Osobní odběr Úterý 02.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Jízda přes kočičí hlavy

Jízda přes kočičí hlavy
15 %

211  Kč 249 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
V knize, na které herečka spolupracovala s publicistkou Věrou Staňkovou, nechává Zdena Herfortová nahlédnout do svého dětství i soukromého života a především vzpomíná na významné role, spolupracovníky, divadelní kolegy a občas i úsměvné zážitky, které provázely její cestu k divadlu a dosavadní uměleckou kariéru. Během ní vytvořila na 150 divadelních rolí a hrála ve více než 90 ti televizních inscenacích, z nichž si ji veřejnost asi nejvíc oblíbila v roli Vladěnky Šiktancové v seriálu Četnické humoresky. Bohatá je také její práce v rozhlase a dabingu, kde propůjčila hlas například Jane Fondové nebo Claudii Cardinalové. Za role na své domovské scéně v Městském divadle Brno byla třikrát nominovaná na divadelní Cenu Thálie, naposledy letos za roli černošské podvodnice Ody Mae Brownové v muzikálu Duch, v roce 1998 za Raisu Gurmyžskou v Ostrovského inscenaci Les, a v roce 1996 získala divadelní Cenu Thálie ´95 za dnes již legendární ztvárnění hlavní role v historickém dramatu Alžběta Anglická.

„Od začátku naší spolupráce jsem si přála, aby Jízda přes kočičí hlavy byla dárkem k narozeninám jak pro Zdenu Herfortovou, tak pro její fanoušky, kteří si Zdenu a její postavy na divadle oblíbili; mnozí od doby, kdy se v roce 1968 objevila poprvé na jevišti jako profesionálka. Množství rolí, které skvěle odvedla na divadle i před kamerou v Brně i za hranicemi rodného města, je úctyhodná. Bylo by škoda neotisknout vzpomínky a zážitky do tištěné podoby, přestože máme to štěstí užívat si Zdenina mistrovství naživo v hledišti Městského divadla Brno, ať už hraje v muzikálech Duch, Donaha!, My Fair Lady ze Zelňáku nebo v komediích Brouk v hlavě či Jezinky a bezinky. Myslím, že po Ladislavu Lakomém a Vlastě Fialové je to právě Zdena Herfortová, která si autobiografickou knihu právem zaslouží,“ říká Věra Staňková, spoluautorka knihy. Jízda přes kočičí hlavy obsahuje také výpovědi a přání kolegů – především herců a režisérů, kteří se Zdenou pracovali a pracují, jako jsou Stanislav Moša, Zdeněk Kaloč, Vlasta Peterková, Jaroslav Someš, Zdeněk Junák, Alfréd Strejček, Uršula Kluková, Jaroslava Obermaierová a mnozí další. V knize mj. najdete řadu dosud nepublikovaných fotografií z rodinného archivu.
Autor:
Nakladatel: Šimon Ryšavý
ISBN: 9788073541538
Rok vydání: 2015
Jazyk : Čeština
Počet stran: 160
Mohlo by se vám také líbit..