Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 20.05
PPL Pondělí 20.05
Osobní odběr Úterý 21.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Pole je tento svět

Pole je tento svět
15 %

212  Kč 249 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Vydáním románu Pole je tento svět se nakladatelství Cossee podařilo podivuhodné znovuobjevení výborného staršího textu. Autorka jej publikovala již v roce 1945 v USA, v roce 1947 vyšel v Nizozemsku, byl vysoko ceněn, zapomenut a v roce 2015 znovu vydán, aby si získal velkou pozornost nizozemské i celoevropské kulturní veřejnosti.

Děj románu, opírajícího se o vlastní autorčiny zážitky, je situován do Tangeru, který byl v roce 1939, v němž se tísnily tisíce uprchlíků z Evropy. Přicestují sem obytným vozem i hrdinové románu, mladý idealistický manželský pár Aart a Lies, spolu s vlastním nemluvnětem a šesti osiřelými dětmi různých národností, kterým během své cesty přes Francii poskytl útočiště. Pronajmou si kus suchého pole a začnou ho obdělávat v naději, že z jeho výnosů se budou schopni uživit. Žijí v hladu a špíně v plechové boudě, ale nepřestávají se pod Aartovou taktovkou v úmorném vedru nelidsky dřít, přestože půda se zjevně pro zemědělství nehodí.

Román je obžalobou obecné lhostejnosti vůči utrpení uprchlíků a také přesvědčivým poukazem na tragický úděl dětí, pro něž je válka každodenní skutečností a naprostou samozřejmostí, jediným reálným světem, který znají, a kterému se rychle přizpůsobí. Z knihy ale zároveň čiší schopnost těchto dětí nějak vydržet a překonat i ty nejhorší nesnáze. Pole je tento svět je text napsaný pozoruhodně lehkým stylem, jehož pomocí se Dole De Jong podařilo vžít se do dětského myšlení a zprostředkovat je čtenáři bez zbytečného patosu nebo sentimentality.
Autor:
Nakladatel: Pistorius & Olšanská
ISBN: 9788087855607
Jazyk : Čeština
Počet stran: 208
Mohlo by se vám také líbit..