Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Hra s osudem

Hra s osudem
14 %

128  Kč 149 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha je trochu zapeklitou feérií, trochu hororem i detektivkou a ve svém vyznění vlastně společenským románem. Hlavní hrdina Artur je vcelku jednoduchý člověk se sklonem k neobratnému lhaní i podvůdkům. Po Sametové revoluci v letech devadesátých podniká na Plzeňsku jako majitel stavební firmy. Prodělá bankrot, krizi v manželství, a tak odchází do Prahy.
Jeho další podnikání je obrazem společenského klimatu, jež by se dalo nazvat "nástupem českého všiváctví". Artur a jeho partnerka, scénáristka Evička, prožívají na vlastní kůži důsledky všech podlostí, nepravostí, hamižnosti i ztráty ideálů.
Menší infarkt, kdy Artur skončí v okresní nemocnici, ho přivede na myšlenku předstírat vlastní smrt.Všichni ho mají za mrtvého a on v přestrojení za ženu, svého bratra i jiné podoby, přichází pomstít křivdy i loupeže peněz.
Vyprávění toku děje je prolínáno Arturovou upřímnou osobní zpovědí. Setkáme se tu s typickými kauzami té doby: bílí koňové, falešné faktury, ukrajinští dělníci a jejich bosové, úplatní památkáři hlavního města, boj o zakázky, exekuce, proradní správci konkurzní podstaty, navrátilci jako velcí investoři, lichvářské půjčky, bulvár, povodně.
Jestliže Mrázek byl kmotr, postavy z románu jsou neméně úspěšní šibalové.
Autor:
Nakladatel: Janova dílna
Rok vydání: 2015
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 170
Mohlo by se vám také líbit..