Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Děsivý červenec 1950

Děsivý červenec 1950
12 %

265  Kč 300 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Nová kniha dr. Zory Dvořákové „Děsivý červenec 1950“ podrobně rozebírá 35 procesů, o kterých veřejnost téměř nic neví, které proběhly v létě 1950 a které následovaly bezprostředně po procesu s Miladou Horákovou.
Bylo v nich odsouzeno 639 osob a uděleno 7 830 let žaláře, včetně několika trestů absolutních a doživotního vězení.

Kniha je psána čtivou formou, spíš jako literatura faktu, ale protože jde o nová zjištění, bylo nutné uvést (byť velmi stručně), odkud jsou fakta čerpána a jak je lze doložit. V knize je poskytnut prostor pro vyjádření Státní bezpečnosti a justice, ale právě tak je tu místo, aby své náhledy a svoje postoje vyslovili obžalovaní. Proto je za hlavním titulem knihy "Děsivý červenec 1950" uvedeno: Třicet šest kauz monstrprocesu Milada Horáková a spol. v záznamech bezpečnosti a justice a očima obžalovaných a odsouzených.
Protože některé procesy na sebe navazují, (následný proces je dodatečným objasněním případu předešlého), v knize nejsou uváděny podle data jejich konání, ale jsou řazeny a líčeny tak, aby tvořily souvislou dějovou linku. Kniha má cca 90 fotografií, které procházejí textem, s nímž korespondují a vzájemně se doplňují. Ještě je třeba objasnit, proč název knihy zní "Děsivý červenec 1950"? Ta děsivost je nejen v obsahu všech zmíněných procesů, ale i v tom, že první následný "okrajový" proces se uskutečnil den před popravou Milady Horákové, a poslední proběhl 5. srpna 1950. Všechny ostatní se odehrály během července. V knize je objasněno, jak procesy byly připraveny a prokonzultovány s nejvyššími stranickými místy, která určila jejich průběh i výsledek, přičemž bylo rozhodnuto, jak má být o tom informována veřejnost a jak to má být využito propagandisticky. Když se všechny tyto děje sestaví v jeden souvislý příběh, který si lze naráz přečíst, pro čtenáře to bude otřesné poznání a poučení o totalitě, zahubené demokracii, ale i o lidských charakterech.
Autor:
Nakladatel: EVA
ISBN: 9788090431393
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 392
Mohlo by se vám také líbit..