Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

(Nová) móda módy

(Nová) móda módy
8 %

234  Kč 253 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Móda je v dnešním světě, stojícím na vrcholu racionality, jedním z nejpřesvědčivějších způsobů, jak se projevovat, jak vůbec existovat. Být aktuální dnes znamená především být módní; život v pravdě není ničím jiným než módním bytím, tedy životem v módě. Móda je konečně i jediným způsobem, jak projevovat racionalitu a vlastní (!) názor, a umění je jen způsobem, jak onu módní racionalitu zprostředkovat, jak myslet kladivem, skrze parní válec či hesla slovníku cizích slov.

V knize (Nová) móda módy provádí italský filozof a kritik umění Gillo Dorfles (1910) analýzu historie a stylu módy, jejího původu a budoucího směřování. Móda v Dorflesově pojetí není jen povrchním, salónním jevem, ale zrcadlem zvyků, psychologických postojů, politických směrnic, vkusu jednotlivce i společnosti. Kniha je souborem estetických esejí, v nichž autor svým příznačně elegantním, lehkým stylem vrhá světlo na vzájemný vztah módních trendů a společenského dění.
Autor:
Nakladatel: RUBATO
ISBN: 9788087705193
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 158
Zařazení: sborníky eseje kultura a společnost móda estetika
Mohlo by se vám také líbit..