Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Léčivé rostliny pěstujeme - sbíráme - využíváme

Léčivé rostliny pěstujeme - sbíráme - využíváme
32 %

184  Kč 269 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
\n

Léčivé rostliny či byliny anebo prostě léčivky jsou rostliny, které obsahují účinné látky, jež příznivě ovlivňují stav lidského organismu ve smyslu zdraví. Věděli to už naši předkové a léčili jejich pomocí odpradávna. Každá taková rostlina obsahuje nějakou účinnou látku, jež se využívá v lidové medicíně anebo ve farmakologii k výrobě léků. Roste jich u nás spousta, ale k léčení se jich aktuálně používá asi 300.

\n

Tato praktická příručka (do kapsy) popisuje rovnou stovku těch nejosvědčenějších – pěstovaných i sbíraných ve volné přírodě -, jež se těší největší oblibě.

\n

Její autorky, doc. ing. Jarmila Neugebauerová a ing. Věra Žďárská jsou odbornice na slovo vzaté. Problematice léčivých rostlin se na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v jihomoravské Lednici věnují řadu let na vysoké odborné úrovni. Jejich příručka sestává ze dvou základních oddílů:1) z botanického přehledu, abecedně uspořádaného, který obsahuje podrobné informace o vybraných rostlinách a jejich vyobrazení včetně používaných částí a 2) z uživatelského manuálu, který popisuje, co se z rostlin používá a jak se zpracovává a léčebně využívá. Doplňuje je přehled zdravotních potíží a návod léčby, slovníček odborných výrazů a názorné tabulky doby květu popsaných rostlin a jejich sběru.\nTato příručka zaznamenala při 1. vydání značný ohlas mezi širokou veřejností a byla rychle rozebrána, proto nyní vychází v 2. vydání.

\n
Autor:
Nakladatel: Miloš Uhlíř
ISBN: 978-80-86410-87-6
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná bez přebalu
Počet stran: 260
Mohlo by se vám také líbit..