Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Základy anatomie 3a - Trávicí a dýchací systém

Základy anatomie 3a - Trávicí a dýchací systém
14 %

430  Kč 500 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
\n

Učebnice je určena především pregraduálním studentům lékařství, ale může sloužit i studentům bakalářských směrů a pro osvěžení vědomostí i postgraduálním studentům a mladým lékařům. Popis trávicího a dýchacího systému zachovává tradiční přístup a členění: u jednotlivých orgánů je uvedena jejich funkce a jejich popis je členěn na makroskopickou a mikroskopickou anatomii. Navazuje popis jejich syntopie, polohy a projekce a popis cévního zásobení, inervace a lymfatické drenáže. Poznámky ke klinickým souvislostem jsou vyznačeny šedým podkladem. Ke každému systému je připojena kapitola o jeho vývoji, růstu a významných vrozených vadách. Detailní poznámky, zejména k vývojovým mechanismům, jsou tištěny petitem. Anatomické struktury jsou pojmenovány podle Terminologia Anatomica (1998) a jsou uváděny také běžně používané české termíny. Text doprovází 129 obrázků včetně snímků pořízených různými zobrazovacími metodami. Většina ilustrací je barevná a jejich popis je uveden přímo v obrázcích. Do rejstříku byly zařazeny všechny základní pojmy obsažené v textu.

\n

OBSAH:\nPředmluva k druhému vydání 5. Trávicí systém, systema digestorium Obecná stavba trávicí trubice a žláz trávicího systému Dutina ústní, cavitas oris Hltan, pharynx Jícen, oesophagus Žaludek, gaster (ventriculus), stomachos Střevo, intestinum Játra, hepar Slinivka břišní, pankreas Pobřišnice, peritoneum Vývoj trávicího systému a jeho molekulární mechanismy 6. Dýchací systém, systema respiratorium Zevní nos, nasus externus Dutina nosní, cavitas nasi a nosohltan, nasopharynx Vedlejší dutiny nosní, sinus paranasales Hrtan, larynx Průdušnice, trachea Průdušky, bronchi Plíce, pulmo Pohrudnice a poplicnice, pleura parietalis et pleura visceralis Dutina hrudní, cavitas thoracis Dýchací pohyby a kinetika plic Vývoj dýchacího systému a jeho molekulové mechanismy Rejstřík

\n
Autor:
Nakladatel: Galén
ISBN: 978-80-7492-577-1
Rok vydání: 2022
Jazyk : Čeština
Vazba: Knihy - paperback
Počet stran: 146
Mohlo by se vám také líbit..