Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 29.04
PPL Pondělí 29.04
Osobní odběr Úterý 30.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Hody půsty masopusty

Hody půsty masopusty
32 %

235  Kč 345 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Nové vydání rozebrané knihy populární výtvarnice a etnografky Kamily Skopové (1944) Hody půsty masopusty volně navazuje na její předchozí publikace, zejména Rodinné stříbro, Velikonoční svátky o století zpátky a Vánoční svátky o století zpátky, či Rok na vsi.
I zde svým charakteristickým způsobem přibližuje čtenáři dění okolo všech důležitých svátků, obyčejů, zvyklostí a slavností českého kalendářního roku.

Jednotlivé oddíly knihy jsou členěny podle ročních období a popisují detailně jak všechny po věky tradované pověry, obyčeje a receptury, tak i pozapomenuté dětské hry. Zručnější čtenáři najdou inspirativní návody ke zhotovení různých hraček a zvykoslovných předmětů, hospodyňky zase ocení recepty pro přípravu staročeských postních i slavnostních pokrmů. Jedinečný dokument, který ukazuje v širokém záběru život a tradice předchozích generací s jejich zdravou prostotou, pokorou a dnes často opomíjenými hodnotami.
Kniha spojuje národopisnou dokumentárnost se srozumitelností, praktičností i zábavností, a tak Hody půsty masopusty mohou být zdrojem poznání a zábavy pro nejširší spektrum čtenářů, dědečky či babičkami počínaje a vnoučaty konče.

Text je bohatě doplněn nejen ilustracemi a instruujícími kresbami, ale i řadou barevných fotografií
Autor:
Nakladatel: Filip Tomáš - Akropolis
ISBN: 9788074700774
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 204
Zařazení: populárně-naučné publikace příručky výtvarné práce svátky dětské hry lidové zvyky lidové tradice tradiční jídla
Mohlo by se vám také líbit..