Anglická spisovatelka Amelie Freer si sama vyzkoušela nejrůznější diety, ani jedna se ji však zcela neosvědčila. Rozhodla se proto začít studovat efekty a složení jednotlivých jídel sama. Tímto strávila deset let, výsledkem je metoda, kterou si oblíbilo mnoho lidí po celém světě. Základními zásadami Amelie Feerové je zbavit se ve svém jídelníčku upravených cukrů, glukózy, ale také laktózy obsažené v mléku, smetaně, sýrech apod. Ačkoliv se to může zdát drastické, Amelia Freer si získala svou oblibu díky desítkám zajímavých receptů, které ačkoliv jsou zdravé jsou také velmi chutné. Autorka proto začala pracovat na vlastních knihách. V těch naleznete desítky zajímavých receptů, které vás dovedou k lepšímu zdraví. Tak jako k tomu dovedly Amelii Freerovou, která dříve trpěla několika zdravotními problémy. Jedna z kuchařek této autorky vyšla také v českém jazyce a to pod názvem "Jíst, mládnout, radovat se".