Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Pondělí 13.05
PPL Pondělí 13.05
Osobní odběr Úterý 14.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Proto

Proto

400  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Souborná publikace mapující grafický design v kontextu vizuálního umění. Kniha vychází jako součást dvou diplomových prací na Vysoké škole umělecko–průmyslové v Praze a komplexně mapuje etapu posledních deseti let (2000–2013) grafického designu.

Vydání publikace předcházel rozsáhlý výzkum oboru, z kterého vznikl společně s kurátory, designéry, umělci a teoretiky samotný obsah knihy (textová a obrazová část). Publikace představuje aktuální fenomény a otázky, s nimiž se grafičtí designeři během své praxe setkávají. Osovou otázkou se zde stává hledání hranice a souvislostí mezi formou a konceptem, mezi designem a uměním. Kniha využívá zejména českou scénu jako laboratorní území dílčích příkladů osvětlující problematiku grafického designu obecněji. Téma je nahlíženo ze tří perspektiv, z hlediska jazyka a jeho (ne)srozumitelnosti, z časové, respektive historické perspektivy a v neposlední řadě z úhlu společensko-politické role umění a designu. Setkávají se zde jak studie, analyzující problémy obecně, tak konkrétnější rozhovory, eseje, umělecké projekty či úvodní kurátorské texty k výstavám.

autoři textů: Petr Babak, Blumfeld S. M., Petr Bosak,Tomaš Celizna, Karel Cisař, Vit Havranek, Ondřej Chrobak, Robert Jansa, Iva Knobloch, Jiři Kovanda, Vaclav Magid, Marketa Magidova, Adam Machaček, Marek Meduna, Tomaš Pospiszyl, Kateřina Přidalova, Jan Rous, Richard Rozhoň, Jiři Skala, Ondřej Slačalek, Jan Šerych, Marketa Vinglerova
překlad: Roman Dergam, Martin Micka, Ondřej Slačalek

Autor:
Nakladatel: tranzit.cz
ISBN: 9788087259221
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 244
Zařazení: 20.-21. stol. obrazové publikace sborníky grafický design české výtvarné umění moderní umění umění a společnost literatura a umění vizuální umění
Mohlo by se vám také líbit..