Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Znamení trojského koně

Znamení trojského koně

66  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Major Jaromír Nechanský je jednou z nejzajímavějších tragických osobností protinacistického a protikomunistického odboje u nás. Mladý, v duchu první republiky vychovaný důstojník, se nesmířil s jejím zhroucením a odešel do zahraničí bojovat proti nacistickému Německu. Prošel Francií, vstoupil do naší zahraniční armády ve Velké Británii a v závěru války byl jako zpravodajec shozen na území vlasti. Tajně pronikl do Prahy, kde se podílel též na Květnovém povstání. Bezprostředně se mu nedostalo dostatečného uznání za mimořádné zásluhy a počal na krátký čas spolupracovat i s čs. rozvědkou, již tehdy ovládanou komunisty. V období po válce se stal též zetěm sociálně demokratického ministra Laušmana. Po únorových událostech byl však jeho postoj již jednoznačný. Začal spolupracovat s Američany, ale po krátké době byl zatčen, odsouzen k smrti a popraven.
Autor:
Nakladatel: Vyšehrad
ISBN: 978-80-7021-943-0
Rok vydání: 2008
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Počet stran: 276
Zařazení: biografie druhá světová válka (1939-1945) zahraniční odboj vojenští velitelé protikomunistický odboj protifašistický odboj dokumenty zahraniční vojenské jednotky Československo. Nechanský, Jaromír,
Mohlo by se vám také líbit..