Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Proč Bůh?

 Proč Bůh?

234  Kč 239 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Je to pozoruhodná publikace, ne náhodou jmenovaná Knihou roku 2008 časopisem World Magazine, která se posléze vyšplhala až na sedmou příčku žebříčku bestsellerů literatury faktu časopisu New York Times a autor se dokonce na čas stal nejprodávanějším spisovatelem). Kritika označila Kellera za „C. S. Lewise pro 21. století“ nikoliv náhodou: u nás dobře známý britský spisovatel a obránce křesťanské víry C. S. Lewis se totiž stal jedním z Kellerových vzorů. Timothy Keller využívá bohatého literárního materiálu z oblasti beletristické klasiky, filosofie, křesťanské apologetiky, teologie, evoluční biologie a celé řady dalších oborů, aby odpověděl na spoustu otázek, jež si kladou lidé, kteří hledají Boha. Systematicky otázky rozebírá, žádnou nevynechává, nebojí se ani nejchoulostivějších témat. Proč existuje na světě utrpení? Jak může milující Bůh posílat lidi do pekla? Proč není křesťanství přístupnější všem? Existuje jen jedno pravé náboženství? Musí se brát Bible doslovně? Neměl by být křesťanský Bůh bohem lásky? Má vůbec smysl něčemu věřit? Vyvrátila věda platnost křesťanské víry? Proč se ve jménu Božím vedlo tolik válek? Nechci zde shromažďovat důkazy, proč nejspíš Bůh existuje. Chci naopak demonstrovat, že už dávno sami víme, že Bůh existuje. Rád bych zde ozřejmil, že ať už na základě rozumu tvrdíme cokoli, víra v Boha představuje nevyhnutelné „základní“ přesvědčení, jež je sice neprokazatelné, ale o jehož pravdivosti zároveň nemůžeme nevědět. My víme, že Bůh existuje. Proto i když nám naše mysli říkají, že život nemá smysl a význam, nejsme schopni podle toho žít. Víme, že je to jinak.
Autor:
Nakladatel: Triton
ISBN: 978-80-7387-434-6
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: Brožovaná/paperback
Počet stran: 320
Zařazení: pojednání křesťanská víra 21. stol. křesťanství a společnost ateismus poznatelnost Boha skepticismus 21. století křesťanská apologetika Boží milosrdenství evangelikální hnutí
Mohlo by se vám také líbit..