Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 28.05
PPL Úterý 28.05
Osobní odběr Středa 29.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Odmítnout nebo obejmout?

Odmítnout nebo obejmout?
96 %

47  Kč 1 305 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Autor si na základě svých zkušeností z války na Balkáně, ale i zkušeností obecnější povahy, klade otázku smyslu víry v ukřižovaného Mesiáše, který přikazuje milovat bližního a blahoslaví pokorné, otázku, na niž máme hledat odpověď uprostřed zabíjení, rabování, znásilňování, spálených vesnic a měst, koncentračních táborů atd. Uvědomuje si a vede k tomu i své čtenáře, že všechno toto násilí je součástí širšího problému „identity“ a „jinakosti“, ptá se, co to znamená, když se z této problematiky učiní předmět teologické reflexe. Má-li být evangelium hojivou mocí, musí se teologie problémem nenávisti k jinakosti zabývat. Výsledkem autorova pokusu se tohoto úkolu zhostit je brilantní analýza pokračujícího vzájemného odcizení lidí v našem světě, odcizení, založeného v jinakosti „těch druhých", ve vzpomínkách na staré rány a ve všeobecném sebeklamu (nevyhýbajícímu se ani obětem) o vlastní nevině. Autor je od roku 1998 profesorem systematické teologie na Yale Divinity School, New Haven, Connecticut USA.
Autor:
Nakladatel: Vyšehrad
ISBN: 80-7021-764-2
Rok vydání: 2005
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 368
Zařazení: 20.-21. stol. úvahy interpersonální vztahy etnické konflikty identita katolická teologie křesťanství a společnost kulturní konflikt odcizení (sociální psychologie) smíření
Mohlo by se vám také líbit..