Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

David a Šalomoun

David a Šalomoun
10 %

89  Kč 99 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Dva význační současní archeologové, známí u nás svou knihou Objevování Bible, vydanou i v mnoha světových jazycích, se tentokrát zabývají biblickým tradováním příběhů slavných králů Davida a Šalamouna a jejich utvářením v průběhu izraelských dějin. Vysvětlují proč a jak jednotlivé společnosti přidávaly svou část k základním vyprávěním o oněch králích. Tak porozumíme skutečnosti, že se v různém podání těchto královských postav odrážejí i jednotlivá období až do doby Ježíšovy. Zvláštním přínosem autorských bádání je zjištění, že příběhy Davida a Šalamouna ovlivnily i historické pojetí pozdějších západních králů a způsob jejich vlády. Kniha tak objasňuje, že v životních dějích Davida a Šalamouna lze vystopovat samotné kořeny západní civilizace.
Autor:
Nakladatel: Vyšehrad
ISBN: 978-80-7429-016-9
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 272
Zařazení: studie panovníci David, biblické postavy archeologické nálezy mesianismus biblické události Palestina biblické příběhy 11.-10. stol. př. Kr. Bible.
Další knihy z edice Teologie