Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Mezi mořem a nebem

Mezi mořem a nebem
12 %

326  Kč 369 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Obrat k archaické moudrosti nemá být jenom pokusem o sestup k velice starým a rafinovaně "primitivním" způsobům vnímání i poznávání. Spíš chce otevřít jakousi stereoskopii různých přístupů, která by nám mohla zprostředkovat různé dimenze skutečnosti. Za uplynulých dva a půl tisíce let otočila precese oblohu o víc než 35 úhlových stupňů, sklon ekliptiky se zmenšil asi o třetinu stupně, linie iónského pobřeží se posunula o 3 až 12 km, na Zemi přibylo lidí a zčásti se změnily jejich starosti; některým přibyly dříve netušené znalosti. Přesto jsem přesvědčený, že pohled na moře nebo na hvězdnou oblohu probouzí podobné škály pocitů (samozřejmě různé u různých lidí a v různých situacích) a přitom pořád nabízí mnoho témat ke zkoumání. Obrat k archaické moudrosti nemá být jenom pokusem o sestup k velice starým a rafinovaně "primitivním" způsobům vnímání i poznávání. Spíš chce otevřít jakousi stereoskopii různých přístupů, která by nám mohla zprostředkovat různé dimenze skutečnosti. Za uplynulých dva a půl tisíce let otočila precese oblohu o víc než 35 úhlových stupňů, sklon ekliptiky se zmenšil asi o třetinu stupně, linie iónského pobřeží se posunula o 3 až 12 km, na Zemi přibylo lidí a zčásti se změnily jejich starosti; některým přibyly dříve netušené znalosti. Přesto jsem přesvědčený, že pohled na moře nebo na hvězdnou oblohu probouzí podobné škály pocitů (samozřejmě různé u různých lidí a v různých situacích) a přitom pořád nabízí mnoho témat ke zkoumání.
Autor:
Nakladatel: Pavel Mervart
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: brožovaná
Počet stran: 376
Zařazení: monografie řecká antická filozofie filozofie a věda Jónské ostrovy (Řecko) řecká antická civilizace řečtí antičtí autoři řecká antická literatura
Mohlo by se vám také líbit..