Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Spartakus

Spartakus

57  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Jsou historické události, které nepřestávají inspirovat další a další autory. Jednou z nich je i Spartakovo povstání. Strhující román o vůdci největší vzpoury otroků ve starověkém Římě Spartakovi je nejnovějším zpracováním tohoto stále živého příběhu. Slavný gladiátor pocházel z Thrákie a sloužil v pomocných římských jednotkách, z nichž uprchl, byl ovšem zajat a prodán do gladiátorské školy. Povstání, jež pod jeho vedením v roce 73 před n. l. vypuklo, znamenalo ohrožení samotného Říma, vždyť se k němu postupně přidalo na sto tisíc lidí. Epizody líčící tažení uprchlých otroků a významné bitvy se prolínají s příběhy lásky Spartaka a thrácké kněžky Bacchovy sekty a své místo zde mají i osudy senátorů a dalších svobodných římských občanů. Spartakovo povstání skončilo rozhodující bitvou v Apulii, po níž bylo na šest tisíc otroků ukřižováno podél Via Appia z Říma do Capue.
Autor:
Nakladatel: Vyšehrad
ISBN: 80-7021-816-9
Rok vydání: 2005
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 210
Zařazení: historické romány francouzské romány starověký Řím 1. stol. př. Kr. gladiátoři boj proti otroctví Spartakovo povstání (73-71 př. K
Mohlo by se vám také líbit..