Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Doba Ježíše Nazaretského

Doba Ježíše Nazaretského

374  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha přináší vhled do prostředí a okolností, v nichž žil a působil Ježíš Nazaretský. Je však věnována nejen konkrétní historické, náboženské, sociální a politické problematice spojené s Ježíšovým narozením, působením, smrtí a zmrtvýchvstáním, nýbrž poskytuje i širší pohled na předchozí dějiny a následné dění. V pěti kapitolách může čtenář sledovat události a okolnosti, které mu napomohou postavu Ježíše z Nazareta i následný vývoj historicky a teologicky lépe uchopit a pochopit, k jakým změnám a nábožensko-společenským proměnám v 1. století n. l. v souvislosti s Ježíšem a jeho hnutím docházelo. Kniha přináší souhrnný pohled na dané téma, který je doplněn velkým množstvím citací a odkazů na dostupné prameny, především na díla Josepha Flavia, Nový zákon, spisy apoštolských otců a antické písemnictví. Dovoluje tak vidět dobře známé antické dějiny z jiné perspektivy, z perspektivy osudu tehdy málo známého proroka a učitele, jehož násilná smrt vzápětí začala měnit dějiny. Zároveň může sloužit jako zdroj informací pro ty, kdo chtějí lépe rozumět novozákonním textům jakožto textům,
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 978-80-246-1465-6
Rok vydání: 2008
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: brožovaná
Počet stran: 540
Zařazení: monografie biblické postavy historiografie judaismus Ježíš Kristus biblické události Palestina život Ježíše Krista křesťanství a společnost rané křesťanství prvotní církev římská antická civilizace Bible.
Mohlo by se vám také líbit..