Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pátek 03.05
PPL Pátek 03.05
Osobní odběr Pondělí 06.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Hebrejské zkratky

Hebrejské zkratky
23 %

88  Kč 115 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace, zasvěcená hebrejským zkratkám v židovských donačních nápisech, je výsledkem dlouhodobého projektu epigrafického zpracování textilní sbírky Židovského muzea v Praze, na kterém od roku 2000 pracovaly autorky knihy Iveta Cermanová a Michaela Scheibová. Pojednává o důležitém tématu židovské literatury i epigrafiky, které ve zmíněném kontextu dosud nebylo zpracováno a poskytuje řadu cenných informací všem zájemcům o hebrejské nápisy. Úvod knihy tvoří odborná stať o problematice hebrejských zkratek v donačních nápisech na synagogálním textilu. Za ní následuje obsáhlý slovník zkratek, se kterými se autorky setkaly při zpracování nápisů na textilních předmětech muzea. Krom hebrejského rozpisu zkratky najde čtenář ve slovníku také její překlad do českého a anglického jazyka. Publikaci doplňuje stručné pojednání o židovském kalendáři a výběrová bibliografie. Obsahuje na 80 barevných ilustrací a čítá 167 stran. Publikace, zasvěcená hebrejským zkratkám v židovských donačních nápisech, je výsledkem dlouhodobého projektu epigrafického zpracování textilní sbírky Židovského muzea v Praze, na kterém od roku 2000 pracovaly autorky knihy Iveta Cermanová a Michaela Scheibová. Pojednává o důležitém tématu židovské literatury i epigrafiky, které ve zmíněném kontextu dosud nebylo zpracováno a poskytuje řadu cenných informací všem zájemcům o hebrejské nápisy. Úvod knihy tvoří odborná stať o problematice hebrejských zkratek v donačních nápisech na synagogálním textilu. Za ní následuje obsáhlý slovník zkratek, se kterými se autorky setkaly při zpracování nápisů na textilních předmětech muzea. Krom hebrejského rozpisu zkratky najde čtenář ve slovníku také její překlad do českého a anglického jazyka. Publikaci doplňuje stručné pojednání o židovském kalendáři a výběrová bibliografie. Obsahuje na 80 barevných ilustrací a čítá 167 stran.
Autor:
Nakladatel: Židovské muzeum v Praze
ISBN: 80-86889-12-2
Rok vydání: 2005
Jazyk : Čeština
Počet stran: 168
Zařazení: angličtina čeština Praha (Česko) studie 16.-20. stol. vícejazyčné překladové slovníky zkratky hebrejština umělecké sbírky synagogální textilie hebrejské nápisy
Mohlo by se vám také líbit..