Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 21.03
PPL Čtvrtek 21.03
Osobní odběr Pátek 22.03
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Evropa a její duchovní tvář

Evropa a její duchovní tvář
11 %

244  Kč 275 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha nabízí obsáhlou diskusi o náboženství v Evropě. Padesát českých historiků, politologů, sociologů, filosofů, teologů a dalších odborníků komentuje osm esejů renomovaných zahraničních autorů, věnovaných evropské náboženské, geografické a politické identitě (Brague, Diner), příčinám, formám a důsledkům sekularizace (Casanova, Gellner), vztahu náboženství a politiky (Maier, Walzer), a konečně také tomu, co v oblasti religiozity a nábožensky motivované morálky odlišuje Evropu a Spojené státy americké (Martin, Weigel).Vzhledem k aktuálním českým diskusím o Evropě a evropské integraci tato publikace vyplňuje pomyslný prostor mezi dílčími komentáři v médiích na jedné straně a knižními monografiemi na straně druhé. Seznamuje čtenáře s širokou paletu tezí, analýz a argumentů a umožňuje mu nahlédnout složitost a vícevrstevnatost vybraných problémů, jež souvisejí s evropskou duchovností a identitou. Dostatek podnětů k vlastnímu přemýšlení o Evropě a inspiraci k dalšímu studiu zde naleznou nejen studenti humanitních a sociálně vědních oborů, ale každý, kdo není lhostejný vůči kulturnímu a spirituálnímu prostředí, v němž žije.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK)
ISBN: 80-7325-071-3
Rok vydání: 2005
Jazyk : Čeština
Počet stran: 332
Zařazení: sborníky eseje Evropa komentáře civilizace spiritualita stát a církev náboženství a politika sekularizace kulturní identita diskuse evropanství náboženská identita
Mohlo by se vám také líbit..