Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Člověk na Moravě ve druhé polovině 20. století

Člověk na Moravě ve druhé polovině 20. století
19 %

354  Kč 438 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Závěrečný díl publikace, věnované fonoménu Moravy a známým i méně známým osobnostem, které spoluurčovaly její tvář. Čtvrtý díl volné tetralogie, který připravil autorký kolektiv pod vedením profesora Jiřího Malíře, mapuje pro historika citlivé období, totiž období poválečné. Tato doba probíhala nejen ve znamení realizace komunistické utopie se svými zajímavými peripetiemi revolucí a restaurací, nadějí a beznadějí, ale také ve znamení socialistického všedního dne s jeho obstrukcemi a problémy, které se týkaly každodenního života těch, kterí se pohybovali v nových státem a stranou preferovaných profesích, ale i těch kteří se pohybovali v trpěných sociálních pozicích nebo za jejich hranicemi. I v tomto případě šlo autorým, historikům a archivářům, o inovativní přístup k tématu o "sestup" do nižších pater společnosti, do oblasti pestrého společenského milieu.
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK)
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: Viazaná
Počet stran: 340
Zařazení: sborníky osobnosti studie Morava (Česko) člověk a společnost 1951-2000 sociální dějiny profese sociální stratifikace
Mohlo by se vám také líbit..