Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

S trochou nostalgie 3 aneb československ

S trochou nostalgie 3 aneb československ
28 %

446  Kč 619 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
V této kuchařské knize navazuji na práci, kterou jsem věnovala tvorbě velmi populární, oblíbené a stále žádoucí knihy S trochou nostalgie aneb jak se vařilo a jedlo za císaře pána. Tato zmíněná kniha byla zařazena do kulturního dědictví. Po ní následoval 2. díl s názvem S trochou nostalgie 2 aneb ta naše kuchyně česká. I tato kniha se dočkala nečekaně velkého úspěchu. Pociťovala jsem, že by bylo dobré uzavřít „nostalgické“ vaření dobou nedávnou minulou, pro nás pamětníky, pro jiné naprosto něčím neznalým. Byla jsem inspirována letošním stým výročím vzniku republiky a tak vychází kniha, S trochou nostalgie 3 aneb československá retro kuchařka. Tato kniha vznikla k 100. výročí vzniku naší republiky. Jak je mým zvykem, tak i v této kuchařské knize je každý recept doplněný exkluzivní fotografií připravovaného jídla. Kniha bude v laminových deskách, tištěna na křídovém matném papíru a i její formát je totožný s knihami, na kterou bude volně navazovat, tedy formát A4. Bude doplněna několika ilustracemi, které se váží k tématu knihy a to je v mých knihách novinka. Autorem kreseb je paní Jana Bošková. Témat v této knize je několik, tato kuchařka je rozdělená na jednotlivé části úplně jinak, než je tomu v jiných kuchařských knihách. Jde o kapitoly: Československá svatba, Staré dobré konzervy, Řezník – uzenář, Ze starých jídelních lístků, Mléčný bar, Lahůdky, Cukrárna a Školní jídelny. Ke každému jednotlivému tematickému celku jsou vybrány receptury, které jsou v souznění s tématy kapitol. V některých případech jsem vycházela ze starých československých norem, tím pádem jsou pokrmy velmi autentické. Chtěla bych čtenáře přesvědčit, že tehdejší kuchyně nebyla pouze „nezdravá“, jak se mnohdy publikuje, ale i naopak. A hlavně, dokázalo se kdysi zužitkovat z daných surovin maximum, a to s noblesou a kreativitou. Fotografie v této knize jsou z dílny excelentního fotografa pana Josefa Kubáta, který je autorem nejenom fotografií jídel, ale i doprovodných snímků. Tato kniha bude nejenom kuchařská, ale myslím, že i poučná. Téměř u každého receptu je připsán nějaký dovětek. Např. čím je ten který pokrm zvláštní, od koho pochází nebo jak vznikl. To je jakýsi bonus laskavému čtenáři. Miroslava Kuntzmannová
Autor:
Nakladatel: Kuntzmannová Miroslava
ISBN: 978-80-904420-5-4
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Vazba: Knihy viazané
Počet stran: 1