Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Vedle mne jste všichni básníci

Vedle mne jste všichni básníci
11 %

265  Kč 299 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Zlomky a skici k Jeanu Arthurovi Rimbaudovi. Čtivý životopis francouzského prokletého básníka J. A. Rimbauda překvapí nepříliš známými skutečnostmi z posledních let básníkova života. Autorem Rimbaudova životopisu je básník M. Topinka.

„Miloslav Topinka, který před lety (jako dvaadvacetiletý student) vyrazil na devítiměsíční expedici do Afriky, aby na vlastní oči spatřil místa, kde Rimbaud prožil druhou půli svého života, v této práci jedinečně zhodnotil svou podvojnou dispozici. Na jedné straně je ve hře estetická senzibilita, která nikdy neztrácí ze zřetele Rimbaudovy básnické texty a citlivě odkrývá a zpřítomňuje jejich existenciální fundament (Rimbaud napsal svého druhu ‚symbolickou autobiografii‘). To také zajišťuje Topinkově knize nadstandardní ‚čtivost‘. Na druhé straně zde autor plně uplatnil svůj talent esejisty, který vždy vychází z minuciózní četby textů a z akribické znalosti dokumentů (v širokém rejstříku od osobních záznamů přes rozmanitá svědectví k úředním materiálům). To zase garantuje odbornou serióznost práce, která touto cestou přináší dosud nejdetailnější a nejpreciznější rekonstrukci Rimbaudovy životní dráhy.“ (Jiří Pelán)
„Jedno je naprosto zřejmé. Nejsou dva Rimbaudové, Rimbaud geniální básník do roku 1875 a Rimbaud muž činu, obchodník, vynikající vůdce karavany, ztroskotanec či zrádce poesie v dalších šestnácti letech. Jakkoli rozostřeny jsou stopy i veškerá svědectví a vzpomínky na něho z doby pobytu v Africe, je jisté, čeho si všiml již jeho životopisec Pierre Petitfils: Rimbaud v Etiopii byl stejný jako Rimbaud kdysi.“ (Miloslav Topinka)

Autor:
Nakladatel: Revolver Revue
ISBN: 9788076220102
Rok vydání: 2020
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná/paperback
Počet stran: 184
Mohlo by se vám také líbit..