Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Příběhy slávy a zapomnění

Příběhy slávy a zapomnění
11 %

177  Kč 199 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Královské město Znojmo sehrálo důležitou úlohu nejen v dějinách Moravy, ale stejně významným se stalo také pro výtvarnou kulturu. Situování města takřka na půli cesty mezi Brnem a Vídní předurčovalo rovněž jeho výsadu jako odbytiště umělecké produkce z obou uvedených měst. Vysoká koncentrace sídel světských aristokratů, řeholních domů, zámožných měšťanů a náboženských bratrstev ve městě a jeho okolí následně vytvářela dostatečnou, různě náročnou poptávku po uměleckých dílech a uměleckořemeslných předmětech.
Kniha provede čtenáře nejen po důležitých uměleckých realizacích vzniklých především v průběhu 18. století, ale umožní také vhled do každodenního života jednotlivých tvůrců, představí mechanismy fungování uměleckých dílen, okolnosti vzniku vybraných výtvarných děl a v neposlední řadě také osudy konkrétních, dnes prakticky zapomenutých umělců a uměleckých řemeslníků.
Autor:
Nakladatel: Barrister & Principal
ISBN: 9788074850240
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 292
Zařazení: monografie výtvarní umělci Znojmo (Česko : oblast) výtvarné umění Znojmo (Česko) umění a společnost umělecké profese umělečtí řemeslníci umělecké zakázky
Mohlo by se vám také líbit..