Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 23.05
PPL Čtvrtek 23.05
Osobní odběr Pátek 24.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Brno - kulturní město předválečné a válečné

Brno - kulturní město předválečné a válečné
28 %

163  Kč 225 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Jestliže se autor vyznává, že chtěl zaznamenat obraz lidí, kteří dávali Brnu jeho význam a ráz, pak je třeba dodat: k nim patřil i univerzitní profesor Dušan Jeřábek (1922-2004). Vrací nás do oné pomíjivě krásné doby předválečné, která po sobě zanechala stopy až do dnešních dnů: mnohá jména slavných filmových a divadelních herců nejsou zapomenuta, mnohé kavárny mají své pamětníky, ba dokonce se vracejí nostalgicky na svá místa, jména významných univerzitních profesorů a vědců jsou připomínána alespoň v názvech ulic či odborných ústavů. Mnohé mělo být zapomenuto - a mnohé opět ožívá v nečekaných souvislostech: události, osobnosti a místa jsou poznamenána osobním setkáním a psána krásnou češtinou, jazykem, který byl pro D. Jeřábka jako předního znalce literatury něčím mnohem víc než profesí. Obraz doby dokládají četné dobové fotografie míst i lidí, obraz autora pak lépe než všechna životopisná data vyvolávají připojená vyznání přátel a žáků.
Autor:
Nakladatel: Společnost pro odbornou liter.
ISBN: 80-87029-08-9
Rok vydání: 2006
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 208
Zařazení: 20.-21. stol. autobiografické vzpomínky kulturní život intelektuální život Brno (Česko) vysokoškolští učitelé univerzity
Mohlo by se vám také líbit..