Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Světová republika literatury

Světová republika literatury
13 %

299  Kč 345 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha, jež byla přeložena do více než dvanácti jazyků, je originální analýzou jak porozumět vzniku, šíření a celosvětovému hodnocení literatury. V první části autorka, francouzská literární kritička a socioložka, popisuje vznik mezinárodního literárního prostoru, přičemž jeho kořeny nalézá již v polovině 16. století, kdy se v boji proti nadvládě latiny začal utvářet francouzský literární kapitál, a to především překládáním a napodobováním klasických starořeckých a římských vzorů. V prostředí literární konkurence posléze vznikly další národní literární identity a důsledkem jejich soupeření se vytvořil nadnárodní literární prostor. V druhé části své knihy nazvané Literární revolty a revoluce pak ukazuje, jakými prostředky se spisovatelé z literární periferie snaží proniknout do centra, a dokazuje, že mezinárodního přijetí a uznání dosahují cestou literárních inovací.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024620367
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 442
Zařazení: monografie světová literatura literární historie národní identita v literatuře kosmopolitismus literární kánon
Mohlo by se vám také líbit..