Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 22.04
PPL Pondělí 22.04
Osobní odběr Úterý 23.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Arizace a arizátoři ....

Arizace a arizátoři ....
15 %

293  Kč 345 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Původní vědecká práce předních českých historiků se zabývá dodnes v odborné i populárně naučné literatuře opomíjenou problematikou arizace židovských firem spojenou s procesem germanizace Protektorátu Čechy a Morava. V centru pozornosti stojí prototyp vypjatého nacionálně německého peněžního ústavu s milionovou klientelou – Kreditanstalt der Deutschen, který programově spojil svůj růst s hospodářským nacionalismem, Henleinovou Sudetoněmeckou stranou a NSDAP. Autoři si ale všímají nejenom židovského majetku arizovaného z úvěrů fakticky poskytnutých státem, zkoumají i pozoruhodnou skupinu těch, kteří z arizace těžili. Sledují sociální původ arizátorů, jejich zázemí, prorežimní zásluhy i to odkud přišli. Kniha tak přináší i kolektivní portrét těch, kteří se stali nositeli germanizace hospodářství českých zemí a těžili z hrůz holocaustu.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 80-246-1000-0
Rok vydání: 2005
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 484
Zařazení: 1939-1945 studie Protektorát Čechy a Morava finanční instituce úvěry židovský majetek arizace germanizace Kreditanstalt der Deutschen
Mohlo by se vám také líbit..